A fürdő gyógyvizét a 42 °C-os nátrium-magnézium-kálcium hidrogénkarbonátos víz adja, mely a különböző reumatikus és mozgásszervi betegségek, elváltozások kezelésére alkalmas és így a fürdő balneoterápiájának alapjait biztosítja. E mellett, a gyógyászit részlegben, a fizikoterápiás és az elektroterápiás kezelések számos lehetőségei is megtalálhatók. A fürdőt üzemeltető Komlós Településszolgáltatási Kft. ellátási szerződésekkel rendelkezik a kezelések finanszírozására, mind az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, mind az úgynevezett, jelenleg bejegyzett magánpénztárakkal, ezért minden kedves érdeklődőt tud fogadni. A fürdő fedett egységében egész évben működnek a következő szolgáltatások: 25 méteres feszített víztükrű, korszerű úszómedence, szauna, gőzfürdő, termálmedence vagy nevezzük aromabarlangnak, melyben a 36 °C-os gyógyvíz a különböző illóolajokkal közösen fejti ki gyógyító-megelőző hatását. A fitness és wellness további elemeit biztosítják az álló szolárium, a fitness terem, a különféle masszázs szolgáltatások és a lábápolás. A vendégek ellátásáról büfé gondoskodik. Nyári szezonban, a nyitott részen 33 1/3 méteres modern úszómedence, egy gyógyvízzel üzemelő medence és egy látványelemmel kiegészített gyerekmedence várja a strandolni, pihenni vágyókat. A nyári élményeket az éjszakai fürdőzések is kiegészítik. Visszatérő rendezvények között szerepelnek a Rózsa Fürdő Napok.
A gyógyászati kezelések társadalombiztosítási finanszírozással, orvosi rendelvényre vehetők igénybe, vagy fizető szolgáltatásként állnak rendelkezésre.
RECEPTEK:
Ennyi séta után enni is kéne egy keveset.Könnyen elkészíthető ételek, és nagyon finomak.
Ennyi séta után enni is kéne egy keveset.Könnyen elkészíthető ételek, és nagyon finomak.
Paradicsomos káposztaleves savanyú káposztából.
0.75 kg apró savanyú káposzta, 40 dkg füstölt hús, 1.5 dl paradicsomlé, 1 ev.kanál zsír,őrölt fűszerpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1.3 liter víz
a savanyú káposztát a füstölt hússal , hagymával puhára főzzük. Amikor a hús puha, a leveshez adjuk a paradicsomlevet,kicsit még főzzük, majd berántjuk. A főtt húst a leves után kenyérrel fogyasztjuk.
Lekváros kifli
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, egy kevés só, cukor, 3 dl tej
Az élesztőből kevés langyos tejjel kovászt készítünk. A lisztet mély tálba tesszük, és a megkelt kovászt beleöntjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy galuskánál keményebb tésztát kapjunk.Addig verjük fakanállal, amíg hólyagos nem lesz. Meleg helyen kelesztjük. Ha duplájára kelt, jól meglisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk vékonyan. Olvasztott zsírral megkenjük,hajtogatjuk. Kicsit pihentetjük. 1 cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre daraboljuk. Minden négyzetre kiskanálnyi lekvárt teszünk, feltekerjük a kifliket és zsírozott tepsiben, sütőben kisütjük. Még forrón, olvasztott zsírral megkenjük a tetejét és melegen fogyasztjuk. Finom leveles kiflink lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése