Oldalak

2011. február 13., vasárnap

Tél végi mulatságok

A múlt héten megenyhült az idő és már terjedt is az influenza járvány. Beleestem én is ahogy kell. Egy napig rázott a hideg, így aztán egész nap az ágyat nyomtam. Szegény párom azt sem tudta mit készítsen nekem ennivalót. Az igazat megvallva, nem ízlett semmi. De másnapra kialudtam a legnagyobb bajt, és már csak a makacs köhögés maradt. Főztem is jó csontlevest sok zöldséggel finom metélttel, és sok erőspaprikával, hogy a fejed búbja is vakaróddzon. Vacsorára mézes kenyér, mézes teával jó forrón. Ez kiűzi a bacilusokat.

Fotópályázat volt Tótkomlóson a Polgármesteri hivatal támogatásával. A párom és a lányaim is beneveztek.
A párom és a nagyobbik lányom különdíjat kapott. Tótkomlós honlapjára ha felmész szavazatodat leadhatod a beérkezett pályaművekre. Február végén kiértékelik és a legtöbb szavazatott kapott kép külön díjban részesül.

Ha érdekel a fotózás és Tótkomlósról szeretnél képeket készíteni, a legújabb pályázatot megtalálod itt.

Posted: 27 Jan 2011 04:36 AM PST
A pályázat célja: Tótkomlós felfedezése, fénnyel írott szellemtárának megalkotása
A pályázat témája: Minden megörökíthető, ami “a Kárpát-medence kellős közepén” fekvő kisváros örökségét, értékeit jeleníti meg: közösségünk hagyományai, arcai, tárgyai, a város épületei, építményei, enteriőrök, utcaképek, temetők, a Száraz-ér völgyének partjai, kiöntései, növény és állatvilága, a városszéli puszták, mezőgazdasági és ipari emlékek. A település napos és árnyoldala és bármi más, ami a róla alkotott kép által válik önmagán túlmutatóvá, illetve ami választ ad arra a kérdésre, hogy miért lehet szeretni Tótkomlóst. A helyszín kötöttsége és a tematika kötetlenségének kettőssége jelenti a kihívást a látó/látogató szemek számára.
Részvételi feltételek: A fotópályázaton bárki részt vehet Tótkomlóson készült képeivel, sorozataival életkortól, állampolgárságtól, nemzetiségtől, foglakozástól és lakóhelytől függetlenül.
Nevezési díj nincs.
A szervezők részvételre biztatják azokat a fotósokat, akik a világ bármely táján már tudtak remekbe szabott képeket készíteni, de Tótkomlóson még nem tették próbára tehetségüket, valamint a komlósiakat és a Tótkomlósról elszármazottakat, akik ily módon szeretnének hitet tenni városuk mellett.
Egy pályázó legfeljebb 11 db felvételt küldhet be digitális adathordozón (CD). Egy sorozat minimum 3, legfeljebb 11 képből állhat, és egy képnek minősül. A sorozatok megbonthatók. A digitálisan beküldött fotók legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontásúak és jpeg formátumúak legyenek.
A képfile-ok elnevezése: a pályázócsaládneve_keresztneve_aképrövidcíme_nevezésilapszerintisorszáma. A képfile-ok a nevezési lapon szereplő adatokkal egyértelműen azonosíthatók legyenek.
A zsűri által kiállításra javasolt képeket a Tótkomlósi Városvédő Egyesület rendeli meg fotólaborban. A díjnyertes, illetve a nem díjazott, de kiemelkedő színvonalat képviselő alkotásokat kiállításon mutatjuk be a nagyközönségnek. A kiállításra elfogadott képekből katalógust készítünk, valamint a kiállítás után megjelentetjük az egyesületünk honlapján.
A kiállítási anyag a tótkomlósi tárlat után rendelkezésre áll másodbemutatókra az ország egész területén.
A zsűri tagjai: Korniss Péter fotóművész, Szarka Klára fotótörténész, Dezső Tamás fotóművész
Díjazás:
l. díj: 120 000 Ft
II. díj: 90 000 Ft
III. díj: 60 000 Ft
Támogatók különdíjai, tárgyjutalmak
Határidők: A fotók beküldési határideje: 2011. december 31.
Zsűrizés: 2012. január
Értesítés a zsűrizésről, a kiállítás helyszínéről és időpontjáról 2012. február 4-ig.
Pályázati cím: A pályaműveket CD-n, kitöltött nevezési lap kíséretében az alábbi címre kérjük beküldeni:
Dr. Kancsó János, 5940 Tótkomlós, Fő u. 12.
Kapcsolat felvétel, információ, pályázati kiírás, nevezési lap elérhető a http://www.varosvedo.totkomlos.hu honlapon, e-mail: csonakos12@qmail.com. Mobil: +36-30-9670-279.
“A feladat nem mindent kimeríteni, hanem a kimeríthetetlent megtalálni” Hamvas Béla
Pályázati kiírás letöltése (PDF)

Tavasszal elkezdjük bejárni a turista útvonalakat, ha van kedved jelentkezz és csatlakoz hozzánk. Kerékpárral megyünk és fényképezőgéppel felszerelve.

Kezdődik a farsangi szezon és sorakoznak a bálok.
Tótkomlós Szlovák Önkormányzata,
a Szlovák Regionális Kulturális Központ
 és a Komlósi Szlovákok Szervezete
tisztelettel meghívja Önt
2011. február 19-én 18 órakor
 a Szlovák Általános Iskolában tartandó
SZLOVÁK BÁLRA.
      
Zene: Bartos Zsolt
 Menü:  raguleves,
                    rántott szelet, sült hús
                    törtburgonya,
                    savanyúság
Belépő:                          2000 Ft/fő
                   Gyermekbelépő:          1000 Ft
Jegyek vásárolhatók:
A szlovák iskola titkárságán hétköznap 8-15 óráig
Információ: Tel: 68/462-076

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése